De echtscheiding selfie, een nieuwe trend?

Divorce selfies, oftewel echtscheiding selfies.

Heeft u ze al voorbij zien komen op internet? Het is een nieuwe trend op diverse sociale media en dan met name op Instagram en Twitter. Als u op Instagram zoekt op #divorceselfie vindt u ruim 400 openbare berichten met deze hashtag. Pas gescheiden mensen, voornamelijk uit Noord-Amerika, maken een vrolijke selfie met hun ex in of rondom de rechtbank waarbij veelal ook de scheidingspapieren worden getoond.

Helemaal nieuw is de divorce selfie niet. Eén van de eerste divorce selfies die door de media werd opgepikt, dateert alweer van augustus 2014. De foto toont een jong koppel in de rechtbank met blije lachende gezichten en het onderschrift: “Here’s to the most friendly, respectful, and loving split imaginable. We smile not because it’s over, but because it happened”. Uit een interview dat de man daarna aan een krant gaf, volgt dat het gevoel voor humor van het pas gescheiden koppel had geleid tot het maken van de selfie. Uit de hand gelopen grap of niet, het idee achter de echtscheiding selfie is eigenlijk best goed.

Blije gezichten om het einde van het huwelijk te vieren. Ja, zo kan het ook! Een echtscheiding hoeft niet altijd tot een vechtscheiding te leiden. Voor de kinderen goed uit elkaar gaan en na de scheiding vriendschappelijk met elkaar om blijven gaan, dat is het idee achter de echtscheiding selfie. Steeds meer mensen denken daar zo over, want de laatste tijd duiken er steeds meer echtscheiding selfies op sociale media op. Ik juich het idee erachter alleen maar toe.

Of de echtscheiding selfie ook in Nederland  een trend wordt, vraag ik me af. Ik heb ze zelf nog niet aan tafel gehad, cliënten die een echtscheiding selfie willen maken. Bent u de eerste?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *